Archive for دسامبر 2014

کارگر فلزکار گزارش می دهد: اعتصاب دو ساعته کارگران کارخانه پارس خودرو

Pars Khodro

دیروز در کارخانه پارس خودرو به مدت 2 ساعت اعتصاب شده است این اعتصاب به دلیل کاهش دریافتی این کارگران بوده است.  کارگران معترض با دست کشیدن از کار خواستار پاسخگویی مدیران شرکت به این کاهش دریافتی ها بوده اند.
همچنین در کارخانه سایپا آذین که کارخانه قطعه سازی و از کارخانه های زیر مجموعه کارخانه خودرو سازی سایپا ست دیروز در اعتصاب بسر بده است. اعتصاب دیروز به دلیل کاهش دریافتی کارگران صورت گرفته. کارگران می گویند با این دریافتی و موج گرانی قادر به گذران زندگی خود نیستند.
روابط عمومی سندیکای کارگران فلزکارمکانیک
8/10/1393

 

اخبار هفت تپه ؛ خیانت به منافع ملی و کارگران

logofelezkar300x300

از هفت تپه خبر می رسد :
خبر اول : از اول دیماه با مراجعه کارگران هفت تپه به تامین اجتماعی ، تامین اجتماعی از تمدید دفترچه بیمه کارگران هفت تپه خوداری می کند به دلیل اینکه مدتهاست کارخانه حق بیمه کارگران را به تامین اجتماعی نپرداخته است. این درحالی است که هر ماهه از حقوق کارگران مبلغ 7 درصدی بیمه تامین اجتماعی کسر می شود.
خبر دوم : همچنین مدتی است که دزدی از کارخانه هفت تپه شروع شده بصورتی بسیار آشکار . به این ترتیب که در 2 ماه گذشته فقط 2 کیلومتر کابل برق از این شرکت دزدیده شده و معلوم نیست حراست در کجا خوابش برده؟!؟! هیدروفلوم که نوعی شیلنگ آبیاری است و طوقه های مربوطه که کار اتصال این شیلنگ ها را انجام می دهد نیز در 130 هکتار دزدیده شده اند. که البته بخشی است که ما اطلاع داریم .
خبر سوم : در یچه های ورود و خروج آب که آهنی است با برنال که یک دستگاه جوش سیار است بریده شده و به سرقت رفته.
خبر چهارم : شایعه است که آقایان خنیفه ، محمدی ، مسولین حراست هفت تپه در ماجرای مشکل اخلاقی آقایان علی حمدانی ، رستگار ، محمدی ، از اعضای حراست کارخانه هفت تپه ، خیلی فوری اقدام کرده و موضوع را سرپوش گذاشته اند. اما نسبت به دزدی ها هیچ اقدامی نمی کنند. البته اینها در برخورد با فعالین سندیکایی و کارگری و کارگران معترض آن چنان قلدر منشانه ( ویا بقول خودشان مقتدارنه ) برخورد می کنند . حال چرا جلوی دزدی ها رانمی گیرند خدا می داند. البته جالب این است که همه این دزدی ها در یک شیفت خاص صورت می گیرد.
« طبق دستورات صندوق بین المللی پول باید مجتمع هایی چون هفت تپه تعطیل شوند و کارگرانش برای گدایی و دستفرشی راهی خیابان ها شوند. این دزدی ها که باید اموال مسرقه را با کامیون حمل کرد به دستور از ما بهتران است تا کارخانه را با وضعی روبرو کنند که قادر به ادامه حیات نباشد. هشیار باشیم و این نقشه خیانت کاران به منافع ملی و کارگران هفت تپه را افشا بکنیم.  »
روابط عمومی سندیکای کارگران فلزکار مکانیک
1393/10/09

کارگران ساختمانی صاحب نشریه شدند

 

جان و نان کارگران بازیچه دست سود جوی سرمایه داران!

Mine2سه نفر از کارگران اخراج شده معدن طلای آق دره شهرستان تکاب ، شب گذشته (شنبه) در اعتراض به از دست دادن شغل شان، در محوطهٔ معدن دست به خودکشی زده اند. .
اقدام به خودکشی کارگران بیکار شده معدن طلای آق دره در حالی است که صبح روز گذشته گروهی از کارگران این واحد معدنی در اعتراض به اخراج ۳۵۰ نفر از همکارانشان در محوطه این معدن تجمع کرده بودند؛ این تجمع تا ساعت هشت شب ادامه داشت و پس از آن کارگران مورد نظر که صبر و تحمل خود را از دست داده بودند اقدام به خودکشی کردند.
در روزهای اخیر ما شاهد اعتصاب 1000 کارگردر کارخانه واگن پارس اراک و حضور مامورین در این کارخانه هستیم و یا  وزارت کار صلاحیت نماینده کارگران نانوایی‌های سنندج را تایید نمی کند و همزمان به دلیل افزایش مطالبات معوقه اداره گاز ، اشتغال کارگران ۸ کارخانه آجرسازی متوقف می شود. کارگران را بیکار می کنند و وقتی کارگر جان به لب رسیده دست به حق قانونی خود به استناد اصل 27 قانون اساسی که اعتصاب را مجاز شمرده می زند ، بجای کارمندان وزارت کار با مامورین روبرو می شوند. این حرکت ضد کارگری و ضد منافع ملی به نفع چه کسی است ؟ وزارت کار و نماینده به اصطلاح کارگران در مجلس چه می کنند؟ آیا نباید به حضور مامورین در یک مجموعه صنعتی اعتراض کنند و یا اینکه خود نیز با این حرکت ضد کارگری موافقند ؟ آیا این مامورین برای حمایت از کارفرمایان و بر علیه کارگران وارد میدان شده اند؟
ما ضمن مخالفت با ورود مامورین به اختلافات کارگران و کارفرمایان این حرکت را ضد قانون اساسی و ضد منافع ملی کشور ارزیابی می کنیم.
سندیکای کارگران فلزکارمکانیک  1393/8/8

گزارش کارگر فلزکار : اعتصاب و اعتراض 1000 کارگر کارخانه واگن پارس اراک

logofelezkar300x300

سازمان تامین اجتماعی بر علیه منافع اقتصادی کارگران

logofelezkar300x300تامین اجتماعی ، این سازمان که در مالکیت قانونی کارگران ایران است ، و می باید هدف های اقتصادی اش در جهت منافع کارگران باشد. در عمل این سازمان نشان داده است که  به وظایف قانونی خود عمل نمی کند . تامین اجتماعی از هر قرارداد کار پیمانکاران و سرمایه داران ،یعنی از کل مبلغ قرارداد ،7.8 درصد بابت بیمه ی کارگران دریافت می کند . این بدین معناست که ، چه پیمانکار کارگران را بیمه کند ویا آنها را بیمه نکند ، تامین اجتماعی حق بیمه ی کارگران را دریافت کرده است . در قبال این دریافت ، تامین اجتماعی می باید با بازرسانش بر بیمه کردن کارگران و بررسی مبلغ بیمه پرداختی بوسیله ی کارفرمایان با حقوق واقعی کارگران ، نظارت کند در حالی که تامین اجتماعی در این زمینه هیچ اقدام عملی انجام نمی دهد . این وضعیت در مورد کارگران و نیروی کار قرارداد موقت و پروژه ای ،که اکثریت بالایی را تشکیل می دهند ( قبل از دولت احمدی نژاد تنها در پارس جنوبی 150000 نیروی کار به کار اشتغال داشتند ) فاجعه آفرین است . عدم نظارت و عدم بررسی فرم های بیمه ی کارگران با حقوق دریافتی یشان در عمل تامین اجتماعی را به سازمانی مدافع منافع اقتصادی پیمانکاران ، دلالان ( منپاور های کار ) در آورده است . نیروی کار و همه ی کارگران صنعتی قرارداد موقت و پروژه ای ، پس از آن که دچار حادثه ای در محیط کار بشوند و از کار افتاده گردند ،تازه متوجه می شوند باید با حداقل حقوق زندگی کنند . پیمانکاران به دلیل این که می خواهند پول کمتری ماهانه بابت بیمه پرداخت کنند ، بیمه ی کارگران را با حداقل حقوق محاسبه می نمایند .

…بیشتر

شادباش به مناسبت فرا رسیدن سال نو میلادی

seasons_greetings_UMMI

سندیکای فلزکار مکانیک ایران فرارسیدن کریسمس و سال نو میلادی را به همه هموطنان و زحمتکشان مسیحی، ارمنی و آسوری میهن و کوشندگان در راه حقوق و شرایط کاری بهتر تبریک می‌گوید.  امیدواریم سال نو به ارمغان آورنده شادی، سلامتی و موفقیت در همه عرصهٔ‌های زندگی‌ برای شما و همه زحمتکشان میهن باشد.  به امید روزهای بهتر.

 

مازیار گیلانی نژاد

سندیکای کارگران فلزکار مکانیک ایران

 

حمایت «اینداستریال» از کارزار سندیکای کارگران فلزکار مکانیک

 

logo-industriall-large

با ترجمه انگلیسی‌ بخش هایی از نشریه ویژه نامه «روز جهانی‌ مبارزه با خشونت بر ضد زنان»  و ارسال آن از طرف روابط عمومی سندیکای کارگران فلزکارمکانیک  به آدرس شخصیتها و سازمان‌های بین المللی سندیکأیی و از جمله اینداستریال،  امروز پیام زیر از آقای کمال اوزکان، معاون دبیر کل اینداستریال، به روابط عمومی سندیکا رسید.  متن انگلیسی‌ و فارسی آن‌ در زیر آمده است:

 

برادر مازیار عزیز

این نشریه سند عالی‌‌ای است.  همانطور که می‌دانید، “خشونت علیه زنان” یکی‌ از کارزار‌های جهانی‌ سندیکای جهانی‌ اینداستریال است.  من بلافاصله آن‌ را به دپارتمان زنان سندیکا رجوع دادم

از این فرصت استفاده می‌کنم، و بهترین آرزوهای خودم و همکارانم را برای اینکه سال جدید سال خوبی‌ باشد تقدیم میدارم

با بهترین ارادت ها

کمال اوزکان

معاون دبیرکل

اتحادیه جهانی‌ اینداستریال

 

 

 

 

,Dear Brother Maziyar

This is an excellent piece of document. As you know, “violence against women” is one of the global campaigns of IndustriALL Global Union. I have immediately passed it forward to our Women Department.

Using this opportunity, I wish you and your colleagues Happy New Year.

Best regards,

Kemal Ozkan
Assistant General Secretary
IndustriALL Global Union

تاریخچه اتحادیه کارگران معدن شمشک – تقدیم به کارگران سخت کوش معادن بافق ،البرز مرکزی و چادرملو

logofelezkar300x300

در سال 1313 معادن دولتی زغال سنگ شمشک، گاجره، الیکا، لایون در حوالی تهران راه اندازی شد. البته قبل ازاین تاریخ ، جهت تجهیز  این معادن و ساخت خانه های کارگری و ساختمان اداری و نصب تاسیسات برقی و آِّبی ، کارگران زیادی در آن مشغول به کار بودند. تا آنجایی که ما می دانیم اولین مدیر معدن شمشک شخصی به نام سدهی بوده و مدیریت فنی و داخلی را هم موسیو مورگان دو ایتالیایی برعهده داشت.

کارسخت در معادن به همراه خطرات ناشی از استخراج زغال سنگ باعث شده بود که اهالی بومی این مناطق کمتر رغبتی برای کار در معدن داشته باشند. به همین دلیل حسین جعفری مرندی اهل زنوز و از مهاجرین آذربایجانی که دارای خصوصیت و تمایلات کارگری بود و به کارپردازی درمعدن مشغول، برای استخدام کارگر به مناطق مختلف کشور فرستاده می شد. آقای جعفری درحکم های مختلف که اسناد آن موجود است بارها به مناطقی همچون عمامه، و مناطق مختلف آذربایجان فرستاده می شد. ایشان پس از گفتن شرایط معدن، کارگران را با ماشین های باری به معدن شمشک می آورد.

…بیشتر

علی امید، الگوی کوشندگان کارگری ایران

aliomidدرتاریخ 3/10/1352 طبقه ایران یکی ازفرزندان فداکارخود راازدست داد. علی امید از اولین اعضای اتحادیه مخفی کارگران نفت جنوب درسال 1304 بود.با تلاش های بی وقفه او و همکارانش،و با آگاهی بخشی به زحمتکشان صنعت نفت،اتحادیه مخفی کارگران نفت جنوب درمیان کارگران گسترش یافت. درنیمه شب آبان 1306 درگردهمایی کارگران نفت که با حضور 200  نماینده کارگران تشکیل شد،اتحادیه تصمیم گرفت: «سازمان خودرا گسترش دهد،کلوبهای کارگری وتعاونی تشکیل داده،علیه جریمه هاوکتک زدن هاودشنام دادن هاوعلیه سیاست تبعیض درشرکت انگلیسی نفت درمیان ملیت ها اقدام کنند.» درمرامنامه اتحادیه کارگران نفت :«وادارنمودن شرکت به پرداخت بیمه بیکار،پیری،حوادث وغیره،برسمیت شناختن حق اعتصاب واجتماعات کارگران- مقابله باتنبیه بدنی کارگران- تلاش برای تاسیس باشگاههای ورزشی» دیده می شود.

…بیشتر