کارگران ارکان ثالث از نمایندگان خود راضی نیستند!!

به گزارش خبرنگار پیام سندیکا، کارگران ارکان ثالث اعلام کردند از فعالیت نمایندگان خود راضی نیستند. به عنوان مثال شرکت افق جهان پارس بخش دریا تا الان هیچ یک از مزایا برایشان عملی نگردید. حق جذب برای اکثر شرکتها 45درصد در بیشتر آیتم ها اعمال شده است. آیتم شب کاری برای بعضی از شرکتها که فقط نماینده داشتند اعمال گردیده، ضریب فوق العاده برای بعضی شرکتها در 30روز اعمال شده اما برای شرکت جهان پارس در 15روز اعمال شده است. حق تخصص برای بعضی شرکت ها45 درصد اعمال شده برای جهانپارس 25درصد شده است. شرکت دجیل هم همین مشکل دارد.

مطالبه اصلی همه کارگران اول حذف شرکت های پیمانکاری و در ضمن اجرای کامل و پرداخت بک‌پی رأی ۳۱۸۸ دیوان عدالت اداری بود. طی ماه‌های گذشته، پیگیری‌های متعددی از سوی نمایندگان کارگری به شکل‌های مختلف اعم از جلسات حضوری، تماس‌های مکرر و مکاتبات رسمی انجام شد. با این حال، متأسفانه تاکنون هیچ اقدام عملی از سوی کارفرما برای پرداخت این حق صورت نگرفته است. با وجود پیگیری‌ها، بارها شاهد بودیم که مطالبات کارکنان در کارتابل واحدهای منابع انسانی و مالی باقی مانده و به‌نوعی روند اجرای آن‌ها به تأخیر افتاده است. این موضوع نارضایتی گسترده‌ای را میان پرسنل ایجاد کرده و در بسیاری از موارد همکاران ما، نمایندگان کارگری را مقصر اصلی کندی روند دانسته‌اند.
واقعیت این است که علیرغم تلاش‌های فراوان، نمایندگان کارگری در شرکت نفت و گاز پارس عملن از جایگاه و اختیارات مؤثر برای پیشبرد مطالبات برخوردار نیستند و هیچ‌گونه تعامل سازنده و واقعی از سوی کارفرما برای حل مشکلات پرسنل مشاهده نمی‌شود. در چنین شرایطی، طبیعی است که نقش نمایندگان کارگری به‌شدت محدود شده و اثرگذاری آن‌ها در تصمیم‌ گیری‌ها تقریبن بی‌معنا گرده است. یکی از کارگران می گوید:« سیاست مدیران سیستم اینه؛ وعده بده وقت بخر تا خسته بشن اگر باز اعتراض کردند، دوباره وعده بده و برای وعده های قبلی که عملی نشده بهانه بیار بنداز گردن اشکال محاسبه یا مشکل قانونی یا مخالفت فلان مدیر. این داستانیه که سالها داره پیاده میشه و اتحاد نیروها شکسته و خیلی ها رو نا امید کرده»کارگر دیگری می گوید:«در خصوص پرداخت‌هایی مانند نفت‌ کارت، بن‌ کارت و پاداش‌ها بارها چه از طریق نامه و چه در جلسات، از کارفرما درخواست کرده‌ایم که این موارد به‌ صورت ماهانه پرداخت گردد. که بعضی از پیمان ها ماهانه پرداخت می شود ،با این حال، در برخی پیمان‌ها کوتاهی از سمت پیمانکار وجود دارد و در برخی موارد نیز بی‌توجهی کارفرما و ناظرها موجب تأخیر در پرداخت‌ها می‌شود. بعضی پیمان‌ها هم مشکلات حقوقی را بهانه کرده و همین موضوع روند پرداخت را بیشتر به تعویق می‌اندازد.» کارگر دیگر می گوید:«روند اجرای بک‌پی رأی ۳۱۸۸ متأسفانه همچنان با کندی پیش می‌رود. طبق اطلاعات موجود، بیشتر پیمانکاران محاسبات را انجام داده و به کارفرما تحویل داده‌اند، ولی واحد منابع انسانی و مالی هنوز تعیین‌تکلیف نهایی نکرده‌اند. زمزمه‌هایی شنیده می‌شود که در برخی پیمان‌کاری ها مانند فاتح صنعت و صدرا و … به دلیل تعداد بالای پرسنل و مبالغ زیاد، احتمال دارد پرداخت در چند قسط انجام شود. ما با این موضوع مخالفت کرده و خواهان پرداخت یکجا بوده‌ایم، زیرا در شرایط اقتصادی و تورم کنونی، پرداخت مرحله‌ای هیچ‌گونه کمکی به پرسنل نمی‌کند. لذا از همه همکاران انتظار می‌رود از هر طریقی که می‌توانند، نسبت به این موضوع پیگیری و اعتراض نمایند.» کارگر دیگری پیشنهاد می کند:« لازم به یادآوری است که وقتی نمایندگان کارگری عملن در روند تصمیم‌گیری نقشی ندارند و حتا بسیاری از همکاران نیز بارها اعلام کرده‌اند که حضور نمایندگان مانع اعتراض مستقیم پرسنل شده است، در صورت ادامه این وضعیت، بهتر است مطالبه‌گری به‌صورت مستقیم یا جمعی توسط خود کارکنان از کارفرما صورت گیرد.»

آنچه بی تردید رخ خواهد داد تصمیم به اعتصاب در شرکت های مستقر در دریا صورت خواهد گرفت مگر اینکه شرکت نفت به خواسته های کارگران تن بدهد.