Archive for نوامبر 2018

سرکوب کوشندگان کارگری را متوقف کنید!

به اطلاع سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه « در پی یورش امروز صبح نیروهای امنیتی به منزل علی نجاتی و دستگیری وی و پیمان نجاتی (فرزند ایشان ) و آقای مجید رعایایی ( مهمان وی ساعاتی پیش ، پس از بازجویی از پسر و مهمان علی نجاتینامبردگان با قید وثیقه آزاد شدند. و علی نجاتی به مکان نامعلومی انتقال یافت.

لازم به ذکر است برخی از وسایل آقای رعایایی توسط دستگاه امنیتی ضبط شده است. با توجه به سابقه بیماری قلبی علی نجاتی و ضرب و جرح وی هنگام دستگیری، لازم است تمهیدات مناسب برای ایشان در نظر گرفته شود» …بیشتر

#در_کنار_هفت‌تپه_و_فولاد_ایستاده‌ایم

?سیاست‌های نادرست اقتصادیِ دولت‌های گذشته و از جمله دولت تدبیر و امید، خصوصی‌سازی و کالایی‌نمودن همه مایحتاج زندگی، در کنار تورم افسارگسیخته و کاهش شدید ارزش ریال و بعضاً افزایش چند برابری قیمتِ کالاها و به تبعِ آن ناتوانی معیشتی، شرایط زندگی را برای کارگران، معلمان و همه مزدبگیران ایرانی دشوار ساخته و آن‌ها را به مرز استیصال کشانده است.

?در این بین، اعتراضات کارگران خوزستانی در نیشکر هفت‌تپه و فولاد اهواز، فریاد رسای مخالفت با سیاست‌های غلط اقتصادی دولت است؛ این اعتراضات یک «نه» بزرگ به ناداری، فقر و تعدیل ساختاری است. …بیشتر

گزارش خبرنگار پیام سندیکا از شرکت لاستیک پارس

صبح امروز  ٥ آذر ماه کارگران شرکت لاستیک پارس واقع در شهر صنعتی ساوه در محوطه داخلی کارخانه دست از کار کشیده اند. خبر رسیده  به کارگران این بود که کارخانه به بخش خصوصی واگذار می شود و خریدار هم یک خانم است و امروز کارخانه را تحویل می گیرد. کارگران لاستیک پارس با دست کشیدن از کار اعتراض خود را به این واگذاری اعلام کردند. کارگران می گویند تاکنون واگذاری ها نتایج مطلوب نداشته و از آینده نامشخص خود بیم دارند. آنها می ترسند که با تحویل کارخانه به صورت غیرکارشناسی کارفرمای جدید بعد از مسلط شدن بر کارخانه دست به اخراج کارگران در این شرایط سخت زندگی کنونی بزند. کارگران خواهان اداره کارخانه توسط دولت هستند .

…بیشتر

مطالبات کارگری در مجتمع مس سرچشمه

بر اساس گزارش دریافتی از گزارشگر پیام سندیکا در مجتمع مس سرچشمه، شرکت های پیمانکاریِ اقماری این مجتمع در موارد ذیل مورد اجحاف کارفرمایان قرار گرفته و معوقه های قابل توجهی برای کارگران باقی گذاشته اند:

مشارکت سبافام: پیمانکار کوره ی فلش که در حال بهره برداری ست؛ پس از تعدیل نیروی سال گذشته، تاکنون نسبت به پرداخت تسویه حساب نفراتِ مرخص شده اقدام ننموده و بیش از ١٠٠ نفر از نامبردگان کماکان وجهی دریافت نکرده اند، بعلاوه این که حقوق ِ ماهِ پایانیِ این نفرات نیز پرداخت نشده است؛ پیمانکار سبافام از خردادماه نیز حقوق پرسنلِ مشغول به کار خود را پرداخت ننموده است. …بیشتر

نقش سندیکاهای کارگری در تدوین اولین قانون کار!

29 آبان سالروز تصویب قانون کاری است که قرار بود بر آمده از انقلاب مردمی باشد ولی متاسفانه از قانون قبلی که اعتصاب را برسمیت می شناخت و سندیکاهای کارگری را به عنوان نماینده کارگران به مذاکره فرامی خواند، بسیارعقب مانده تر گردید. بی مناسبت ندیدم روند تصویب قانون کار را در تاریخ مبارزات کارگری را برای دوستان بنویسم. 

روز 5 مرداد 1325 قانون کار برای اولین بار مطرح می شود، روزنامه «ظفر»، ارگان «شورای متحده مرکزی کارگران و زحمتکشان ایران» می نویسد: « بالاخره پس از ۲ سال انتظار،دولت لایحه قانون کار را تقدیم مجلس کرد». این اولین باری بود که از طرف دولت در ایران، چنین لایحه ای برای تصویب به مجلس برده می شد. اما طبقه کارگر ایران برای قبولاندن قانون کار به مقامات دولتی، مبارزات سختی را پشت سر گذاشته بود.  مبارزه کارگران در ایران سابقه ای طولانی دارد. تا پیش از حکومت رضاخان، مبارزات کارگران دستاوردهایی نیز داشت. اما با حکومت رضاخان، جنبش کارگری به شدت سرکوب شد. در این زمان اصلن صحبتی از حقوق کارگر در میان نبود. با اینحال رضاخان نتوانست اتحادیه های کارگری رابه کلی ازبین ببرد.بعضی ازاین اتحادیه ها مانند نفت،راه آهن،دخانیات و چاپخانه ها بطورمخفی فعالیت می کردند وحتا بعضی از نمایندگان آنها مانند «حجازی» یا «شرقی» در همین زمان در کنگره های بین المللی شرکت کردند. در چنان شرایط خفقان آوری طبیعی بود که کارگران برای به دست آوردن ابتدایی ترین حقوق خویش باید مبارزات سختی را دنبال کنند. تحت تاثیر همین مبارزات بود که در سال ۱۳۱۵، نظامنامه ای در مورد رابطه کار و سرمایه تنظیم شد. هنوز صحبتی از قانون در میان نبود. تازه این نظامنامه هم بسیار ناقص بود. موادی راجع به استخدام کارگر و بهداشت محیط کار در این نظامنامه دیده می شد. اما این نظامنامه جنبه تشریفاتی داشت و به آن عمل نمی شد تا اینکه رضاخان در سال 1320 از ایران فرار کرد.  …بیشتر

گزارش خبرنگار پیام سندیکا از درخواست های کارگران ذوب آهنی از مدیریت

1-چرا روش آبیاری قطره ای برای فضای سبز در جهت کاهش مصرف آب استفاده نمی شود و این مورد بیش از دوسال است که از سوی کارگران مطرح می شود

2- چرا از رانندگان جوان برای رفت و آمد مکانیزم سبک و سنگین شرکت استفاده نمی شود؟ جوان گرایی چه زمانی در شرکت محقق می شود؟

3- معلوم نیست چرا در بازسازی کوره بلند با تمام تلاش کارگران این قدر تاخیر انداخته شده است

…بیشتر

پیام سندیکا، شماره 73 آبان ماه 1397 منتشر شد!

ماهنامه نشریه پیام سندیکا، پیام آور سندیکاهای کارگری ایران شماره 73 آبان ماه 1397 در ایران بصورت چاپی و الکترونیکی منتشر شد.

در این شماره می خوانید: …بیشتر

گزارش خبرنکار پیام سندیکا از عسلویه

شرکت بیستون که در فاز ٢١-٢٠ مشغول به کار است حقوق کارگرانش را نه تنها به موقع نمی دهد بلکه هرماهه مبلغی مابین ٢٠٠ تا ٣٠٠ هزار تومان از دستمزد کارگران کسر می کند.

این شرکت قبلن هم فاز  ١٩ بوده است.از مرداد ماه به این سو هر ماهه بخشی از کارگرانش را بیکار می کند. …بیشتر

گزارش خبرنگار پیام سندیکا از مدیریت فولاد سازی

١- با توجه به گزارشات مکرر کارگران به پیام سندیکا در مورد وضعیت نامناسب رختکن مدیریت فولادسازی و اعتراضات کارگران این بخش، مدیریت با کاشی کاری دیوارها و کف و ساخت ١٢ حمام و سالن خشک کن و ٣٠٠ کمد راه اندازی شد و٣٠ گلدان و نصب آب نمایی زیبا در آن به درخواست کارگران پاسخ داد.

٢- کارگران مدیریت فولادسازی همچنین خواستار بازسازی اساسی تجهیزات ریخته گری هستند تا هزینه نگهداری و تعمیرات به حداقل برسد تا با کمترین توقف بخش ریخته گری فعال باشد و موجب توقف تولید نشود.

از اعتصابات کارگران فولاد و هفت تپه و آموزگاران حمایت می کنیم!

در خواسته های خانواده های کارگری نیشکر هفت تپه و  فولاد اهواز یک چیز نمایان است: «کارخانه ها را راه اندازی کنید تا نانی داشته باشیم»

مالک کارخانه فولاد بانک ملی است. آیا این بانک توان راه اندازی کارخانه فولاد را ندارد؟؟ یا اینکه باید پول هایش را به جای راه اندازی فولاد به خاوری ها تقدیم کند. آیا کارفرمای هفت تپه نمی توانست به جای عوض کردن دکوراسیون دفاتر مدیریت به فکر راه اندازی نیشکر هفت تپه باشد؟؟

بی تردید چه بانک ملی و چه مالک نیشکر هفت تپه آنچه برایشان مهم نیست راه اندازی کارخانه هاست. سرمایه داری رانتی و غارتگر به دنبال وابسته تر شدن اقتصاد ایران به خارج است. سلطان شکر هرگز اجازه نمی دهد واردات شکر متوقف شود و در عوض هزاران خانواده کارگری در هفت تپه به سرکار رفته و کشور بی نیاز از واردات شکر شود.

…بیشتر